Logo Kamerkoor Vocoza

Bekroond kamerkoor Vocoza zoekt nieuwe dirigent

Kamerkoor Vocoza bestaat uit circa 28 goedgeschoolde, hardwerkende en enthousiaste zangers (SATB) met ambities. Het koor staat sinds 2008 onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen en heeft een vaste plaats in het concertleven in de regio Amsterdam/Haarlem verworven. Het niveau is hoog: in 2019 won Vocoza tijdens een internationale koorcompetitie de categorie gemengde koren

Het repertoire van Vocoza is gevarieerd, en de zangers zijn leergierig en staan open voor vernieuwende ideen. Onder de bevlogen Nieuwenhuijsen ligt het hoofdaccent op 20e- en 21e- eeuwse koormuziek uit Europa en de VS, maar ook oude bekenden als Bach en Faur passeren regelmatig de revue, ook met grotere werken zoals de Johannespassie. Daarnaast staan we open voor kruisbestuiving met andere kunstvormen, bijvoorbeeld met kunstenaars en theatermakers. Zo is Vocoza te zien en te horen in de film Nummer veertien, home van de beeldend kunstenaar Guido van der Werve. Die film won in 2013 een Gouden Kalf. Meer informatie over ons repertoire vind je op onze website: www.vocoza.nl/historie.

Vocoza is een goed georganiseerde, stabiele vereniging. Vocoza brengt gemiddeld twee eigen concertreeksen per jaar en draagt geregeld bij aan externe producties, waaronder Couleur Vocale in Amsterdam. Ook heeft het koor goede banden met professionele musici, met wie we zo nu en dan samenwerken. 

Na een constructieve en inspirerende samenwerking van 13 jaar slaat Sanne Nieuwenhuijsen binnenkort nieuwe wegen in. Mits de Coronasituatie het toelaat, brengen we begin november 2021 een feestelijk afscheidsconcert met haar ten gehore. Daarna begint voor Vocoza een nieuw tijdperk, waar we ook weer heel veel zin in hebben! 

Kamerkoor Vocoza is dan ook op zoek naar een nieuwe dirigent (m.i.v. 18 november 2021) 

Hoewel we nog steeds met veel plezier met Sanne samenwerken, zelfs tijdens de lockdown via internet, beschouwen wij haar vertrek niet alleen als een verlies, maar ook als een kans om met een nieuwe dirigent nieuwe dingen te ontdekken. 

Wij zoeken een ambitieuze, gediplomeerde koordirigent (uitvoerend musicus) die: 

  • bruist van de nieuwe muzikale ideen
  • een veelzijdig en gevarieerd repertoire meebrengt
  • niet bang is om ons als zangers uit te dagen
  • ons kan begeleiden op de piano
  • op ontspannen wijze een hoge kwaliteit weet te behalen

Deze enthousiaste dirigent is in ieder geval beschikbaar op de vaste repetitie-avond op donderdag (20-22.30 uur) in Amsterdam, en verder in ieder geval voor twee concertseries (van doorgaans 2 concerten), n koorweekend en eventueel een of twee extra repetitiedagen (in het weekend) per jaar. 

De dirigentenovereenkomst wordt gebaseerd op de richtlijnen van de KCZB. Tijdens de selectieprocedure willen we je graag in actie zien. Daarom nodigen we veelbelovende kandidaten in juni uit voor proefdirectie. Zo nodig wijken we hiermee uit naar begin september. 

Herken jij je in deze omschrijving en spreekt ons koor je aan? Overtuig ons ervan dat jij onze nieuwe dirigent bent! Neem vr 30 april contact op met:

Maarten Streekstra: info@vocoza.nl 

We kijken uit naar je bericht. Op onze website www.vocoza.nl vind je meer informatie over het koor, de leden en onze projecten. Heb je een vraag? Mail ons gerust.