Logo Kamerkoor Vocoza Flyer Wie liegt die Stadt so wüst

Wie liegt die Stadt so wüst

Hoe eenzaam ligt de stad, die eens vol mensen was. Rotterdam, Dresden, Hiroshima, Grozni, Aleppo, Sanaa, Marioepol… De moedwillige vernietiging van steden en stedelingen is van alle tijden.

De profeet Jeremia schreef rond 600 voor Christus al een boekwerk vol klaagliederen, om de stad Jeruzalem te waarschuwen. ‘Jeruzalem, keer terug tot de Heer uw God.’ Er werd niet naar hem geluisterd, en Jeruzalem werd verwoest door de Babyloniërs. En ook nu is er weer genoeg reden voor ten hemel schreiende jammerklachten. En voor actie. Om wat waardevol is te beschermen.

Kamerkoor Vocoza verweeft de jammerklachten van alle tijden met de vreugde over schoonheid die soms verborgen ligt in een ommuurde tuin. Onder leiding van onze nieuwe dirigent Robert van der Vinne brengen we vocale muziek (afgewisseld met gedichten van Judith Herzberg) uit de Gregoriaanse traditie en de Renaissance (Carlo Gesualdo, Alonso Lobo, Tomas de Victoria, Heinrich Schütz), via de 20e eeuw (Rudolf Mauersberger, Francis Poulenc, Jean Daniel-Lesur), tot de 21e eeuwse muziek van Ola Gjeilo. Mooi ben je, mijn liefste. Aangenaam en prachtig als Jeruzalem.

ZA 14 mei 2022
aanvang 20.15 uur
Groenmarktkerk

Nieuwe Groenmarkt 12
HAARLEM
(route)

ZO 15 mei 2022
aanvang 15.15 uur
Waalse Kerk

Walenpleintje 159
AMSTERDAM (route)

Dit concert is onderdeel van het programma Couleur Vocale

Entrée en reserveren

Entree in Amsterdam op 15 mei is € 18,00 (vol tarief); € 15,00. Voorverkoop Amsterdam via www.klassiekemuziek.nl/e/15147

De toegangsprijs in Haarlem op 14 mei is € 15,00. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas (groene stip) en HaarlemPas zijn dan welkom tegen gereduceerd tarief (€ 12,50). Bij reservering en vooruitbetaling voor 10 mei op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 1,50 voorverkoopkorting per kaart. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.

Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.

Vocoza heeft plek voor verschillende stemmen
Juni 2022: Kamerkoor Vocoza heeft vacatures voor een lage bas en drie tenoren. Een geschoolde stem en koorervaring zijn vereist, prima vista zingen een pré. Meer informatie: klik hier.


Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten