Logo Kamerkoor Vocoza Flyer Songs of Farewell

Songs of Farewell

Europa neemt afscheid van het Verenigd Koninkrijk, maar niet van de rijke Engelse koortraditie. Kamerkoor Vocoza zingt een selectie van diepzinnige, verstilde en uitbundige koormuziek uit Engeland van de afgelopen 500 jaar, samen met Wouter van Belle op orgel.

Monumentale werken van bekende componisten als Vaughan Williams (Silence and music), Howells (Magnificat & Nunc Dimittis) en Britten (Festival Te Deum) worden afgewisseld met oeroud, maar krachtig renaissancewerk van Byrd en barok van Purcell.

Expliciet anglicaanse kerkmuziek natuurlijk, zoals Let all mortal flesh van Bairstow en Sumsion’s They that go down to the sea in ships, maar ook werk met een meer algemene spirituele inslag, zoals My soul, there is a country van Parry, Tavener’s Funeral Ikos, en het voor koor bewerkte Lux Aeterna van Elgar.

Koor en orgel spetteren ritmisch in het Seek him who maketh the seven stars van Dove (1995). We besluiten met Faire is the heaven, het etherische motet voor dubbelkoor van Harris. Dompel je dus onder in de klanken van de Engelse koortraditie. Geen vaarwel, maar een hernieuwde ontmoeting.

  • Het programma vind je hier
  • Teksten en vertalingen vind je hier
  • Het programmaboekje vind je hier
  • Reserveren doe je hier

ZA 7 maart 2020
aanvang 20.00 uur
Boomkerk

Admiraal de Ruijterweg 406
AMSTERDAM (route)

ZO 8 maart 2020
aanvang 15.00 uur
Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Leidsevaart 146
HAARLEM (route)

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 17,50. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas (groene stip) en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 12,50). Bij reservering en vooruitbetaling voor 5 maart op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 2,00 voorverkoopkorting per kaart. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.
Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.

 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten