Logo Kamerkoor Vocoza Flyer Heart's Reflection

luz y sombra

Licht en schaduw. Opstaan, sterven en herrijzen als een feniks uit de as. De schaduw bestaat bij de gratie van het licht. In een uniek programma voor koor en gitaar zoekt Kamerkoor Vocoza samen met gitarist Stefan Gerritsen de extremen op.

Vocoza voert drie versies uit van het madrigaal Or che’l ciel et la terra (‘Nu de hemel en de aarde en de wind zwijgen’), getoonzet door drie componisten: Cipriano de Rore (renaissance), Claudio Monteverdi (vroege barok) en Thomas Jennefelt (20e eeuw). Daarna volgt de wereldpremière van The world is your Kaleidoscope van Rijndert van Woudenberg, omlijst door oudere muziek van John Dowland (Now o now I needs must part).

Na de pauze volgen bekendere klanken voor koor en gitaar, die van de zuidelijke volksmuziek: vroege Spaanse renaissance (Oy comamos y bebamos van Juan de la Encina), volksmuziek van Manuel Oltra (Tres Canciones de Amor) en het O vos omnes van Pablo Casals. Daarna steken we over naar Zuid-Amerika met Kasar mie la gaji van Alberto Grau en natuurlijk la muerte del ángelvan Astor Piazzolla.

Vurige liefde, lijden, wanhoop en berusting. Je hoort het allemaal op 12 en 13 oktober 2019 in Amsterdam en Haarlem.

  • Het programma vind je hier
  • Teksten en vertalingen vind je hier
  • Het programmaboekje vind je hier
  • Reserveren voor Amsterdam doe je hier (serie Couleur Vocale)
  • Reserveren voor Haarlem doe je hier

ZA 12 oktober 2019
aanvang 20.15 uur
Waalse Kerk
OZ Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)

(Dit concert is onderdeel
van de serie Couleur Vocale)

ZO 13 oktober 2019
aanvang 15.00 uur
Adelbertuskerk
Rijksstraatweg 26
HAARLEM (route)

Entrée en reserveren

Let op: de prijzen en reserveringswijze verschillen in Amsterdam en Haarlem

De kaarten in Amsterdam worden door de organisatie van Couleur Vocale verkocht via www.klassiekemuziek.nl/e/13007. Prijzen daar: €18,50 (vol tarief); €13,50 (CJP, Stadspas) of €8,50 (< 16 jr); Vol tarief is €16 in de online voorverkoop

De toegangsprijs in Haarlem is €15,00 of €12,50 in de voorverkoop. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen het gereduceerde tarief (€ 12,50). Bij reservering en vooruitbetaling voor 8 oktober op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 2,50 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.

Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.

 

Vocoza heeft plek voor verschillende stemmen
April 2022: Kamerkoor Vocoza heeft vacatures voor een lage bas en twee tenoren. Een geschoolde stem en koorervaring zijn vereist, prima vista zingen een pré. Meer informatie: klik hier.


Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten