Logo Kamerkoor Vocoza

Buitengewoon Bruckner

Eigenlijk zou u dit concert in de open lucht moeten horen. Anton Bruckner schreef de Mis in E-klein namelijk voor dubbelstemmig koor en blazersensemble, omdat de Kathedraal in Linz nog niet af was. De constructie stond wel, en dat vond de bisschop ook al een feestje waard. Het was en is een prachtig werk: romantisch en geometrisch tegelijk. Muziek met een oude ziel.

Door de aparte bezetting wordt het maar weinig uitgevoerd. Kamerkoor Vocoza doet het, samen met blazers van het NedPho en het conservatorium. En om daar weer overheen te komen is Vocoza dit keer Extra Large: uitgebreid met twaalf zangers.

En nu die blazers er toch zijn voeren we ook de bijna vergeten Cantica Propria Festum Immaculati Cordis Beatae Mariae Virginis van Hendrik Andriessen uit, en het liefderijke Nachtgesang im Walde van Franz Schubert voor mannenkoor met blazers. De vrouwen zetten daar enkele van de zoetgevooisde Vier Lieder für Frauenchor van Johannes Brahms tegenover, begeleid door de hoorns en Majsa Koperberg op harp.

ZA 2 juni 2018
aanvang 15.00 uur
Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Leidsevaart 146
HAARLEM (route)

ZO 3 juni 2018
aanvang 15.00 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12
AMSTERDAM (route)

  • Het volledige programma vind je hier
  • De teksten & vertalingen vind je hier
  • Het programmaboekje vind je hier
  • Reserveren doe je hier

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 17,50. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 12,50). Bij reservering en vooruitbetaling voor 30 mei op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 2,50 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.
Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.

 


Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

VSB fonds logo

 

  AFK logo

 

AFK logo

Vocoza heeft plek voor verschillende stemmen
April 2022: Kamerkoor Vocoza heeft vacatures voor een lage bas en twee tenoren. Een geschoolde stem en koorervaring zijn vereist, prima vista zingen een pré. Meer informatie: klik hier.


Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten