Logo Kamerkoor Vocoza Flyer Veni veni Emmanuel

Kerstmis zelf is zo voorbij. Maar al meer dan vijftien eeuwen lang vertellen christenen in de vier weken daaraan voorafgaand de verhalen die vooruitwijzen naar de komst van Christus: advent. Verhalen over hoop en vreugde, over de engel en een stal. Om in de juiste stemming te komen – maar dan niet als pepernoten in september.

Kamerkoor Vocoza bracht u aan het begin van advent 2017 een programma met prachtig en onallekerstdaags vocaal werk dat die verhalen vertelt. Tussen de vier delen muziek deed de aartsengel Gabriël zijn verkondiging, vertolkt door Peter Ketel en op tekst van Hein Walter.

Met 16e-eeuwse polyfonie van Palestrina (Matin responsory) en Bernardi (Ad te Domine levavi); 19e-eeuwse moderne romantiek van Rheinberger (Benedixisti); en 20e-eeuws werk van Pärt (Magnificat), Strategier (O-antifonen), Kodály (Veni veni Emmanuel), MacMillan (Dominus dabit benignitatem), Biebl (Ave Maria), Nestor (Rorate cæli), Bennett (Out of your sleep) en een bijzonder arrangement van This is the truth.

Het hemelse A spotless rose van Mealor voerde u de adventstijd in.

ZA 2 december 2017
aanvang 20.15 uur
Groenmarktkerk
Nieuwe Groenmarkt 14
HAARLEM (route)

ZO 3 december 2017
aanvang 15.15 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12
AMSTERDAM (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 13,00. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 6,00). Bij reservering en vooruitbetaling voor 30 november op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 1,00 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.
Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.


 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten