Logo Kamerkoor Vocoza Transcripties flyer
Sponsor: RMA - recording media

De stem van de wind kent vele gedaanten. Hij blaast je omver, en waait waarheen hij wil. Hij is een zachte warme bries en fluistert je lieflijk in slaap; om je daarna als een donderende schoolmeester weer bij de les te trekken.

In Rudolf Escher’s serene en dansende Ciel, Air et Vents wordt de liefde bezongen met de hulp van natuurkrachten, terwijl de Songs of Ariel (Frank Martin) juist het droeve lot van zeelieden na een storm bezingen, op teksten uit The Tempest van Shakespeare.

In Soffio (Jean-Christophe Rosaz) ontstaat de eerste muziek uit de wind die over een nog woeste aarde blaast. Even later is het windstil op een prachtige nazomerse nacht in Lauridsen’s Sure on this shining night.

Aaron McDermid’s Wind beschrijft een bijna-dood ervaring als een zachte bries. Eric Whitacre’s Cloudburst is een onweersbui van begin tot eind. John Rutter prefereert de ijzige oostenwind in de winter in Blow, blow thou winter wind.

Hans van Beelen (piano) en Stephen Eelhart (slagwerk) doen mee. Zet je haar dus goed vast, de windmachine komt langs.

ZA 20 mei 2017
aanvang 20.15 uur
Waalse Kerk
OZ Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)

(Dit concert is onderdeel
van de serie Couleur Vocale)

ZO 21 mei 2017
aanvang 16.30 uur
Adelbertuskerk
Rijksstraatweg 26
HAARLEM (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook
  • Het volledige programma vind je hier.
  • De teksten en vertalingen van het programma vind je hier.
  • Het programmaboekje vind je hier.
  • Reserveren doe je hier.

Entrée en reserveren

Amsterdam: € 17,50, of € 15,00 (Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas). Kinderen tot 16 jaar € 8,75 (alleen aan de kassa).

Haarlem: € 15,00, of € 12,50 (Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas). Kinderen tot 16 jaar € 8,75 (alleen aan de kassa).

Bij reservering en vooruitbetaling voor 18 mei op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 2,50 voorverkoopkorting op het volle en gereduceerde tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.

Zaal en kassa openen drie kwartier (Amsterdam) en een half uur (Haarlem) voor aanvang.


 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten