Logo Kamerkoor Vocoza Transcripties flyer

Een vioolconcert uitgevoerd door een kamerkoor. Een lied voor solist en piano, vertaald naar vier stemmen. De instrumentale opening van een opera, gebracht door de menselijke stem. Transcripties zijn geen kopie, maar een hertaling van een klassieke melodie. Zoals de natuur het ene materiaal omzet in het andere. De mooiste muziek krijgt een nieuw karakter in een bezetting voor a cappella koor.

Klassieke solo-liederen voor sopraan of bariton krijgen een nieuwe lading in Après un rêve van Fauré, Les angélus van Debussy, en Im Treibhaus van Wagner. Het lied én de muzikale begeleiding worden gezongen.

Kamerkoor Vocoza zingt hele strijkkwartetten en orkesten in het Agnus Dei (Adagio for Strings) van Barber, Der Tod und das Mädchen van Schubert/Cornelius, Il barbiere di Siviglia van Rossini, enWinter uit De vier jaargetijden van Vivaldi. Bij het laatste werk wordt de continuo-begeleiding verzorgd door Albert Jan Roelofs (clavecimbel), Saskia van der Wal (cello) en Robin de Zeeuw (violone).

Prachtmuziek, met een volledig nieuwe kleur en glans.

 

ZA 12 november 2016
aanvang 20.00 uur
Waalse Kerk
OZ Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)

ZO 13 november 2016
aanvang 15.15 uur
Adelbertuskerk
Rijksstraatweg 26
HAARLEM (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook
  • Het volledige programma vind je hier.
  • De teksten en vertalingen van het programma vind je hier.
  • Het programmaboekje is hier te downloaden
  • Reserveren doe je hier.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 14,00. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 9,00). Bij reservering en vooruitbetaling voor 9 november op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 1,00 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa.
Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.


 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten