Logo Kamerkoor Vocoza Johannes Passie

De Johannes Passie van Johann Sebastian Bach is één van de meest geliefde koorwerken ooit geschreven. In de passie wordt het lijden en sterven van Jezus verteld, zoals beschreven door de evangelist Johannes.

Het gaat over een mens met een missie, die weet wat er staat te gebeuren en daar niet voor terugdeinst om wille van de redding van alle mensen.

Het koor speelt een theatrale rol. Soms als de opgezweepte meute, of vileine farizeërs in de turbae. Dan weer als spirituele reflectie op Jezus of zijn discipel Petrus in de vele ontroerende koralen.

Kamerkoor Vocoza brengt deze klassieker met een orkest in originele bezetting uit de tijd van Bach (1685-1750) en een zestal veelbelovende jonge solisten.

Met medewerking van Concerto d’Amsterdam en de solisten Geoffrey Degives (Evangelist), Arnout Lems (Christus; 12-3) en Job Hubatka (Christus; 13-3), Wendy Roobol (sopraan), Jan Kullmann (countertenor), Arco Mandemaker (tenor-aria's) en Frans Huijts (bariton-aria’s).

Het concert wordt gloedvol ingeleid door musicoloog Michel Khalifa.

 

ZA 12 maart 2016
aanvang 19.30 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12
AMSTERDAM (route)

ZO 13 maart 2016
aanvang 15.00 uur
Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk
Korte Zijlweg 7
OVERVEEN (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook
  • De teksten en vertalingen van het programma vind je hier.
  • Het programmaboekje kun je hier downloaden (pdf)
  • Reserveren is niet meer mogelijk. Er zijn nog kaarten aan de zaal.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 27,50. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 17,50). Zaal en kassa openen drie kwartier voor aanvang. On line reserveren is niet meer mogelijk. Er zijn nog kaarten aan de zaal, maar kom op tijd!


Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het VSB Fonds.

 

VSB fonds logo

 

  AFK logo

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten