Logo Kamerkoor Vocoza Psalmen flyer

Moderne en klassieke psalmen door Wolf, Mendelssohn,
Grieg, Kokkonen, Kostiainen en Cornelius.

 

Psalmen zijn poëzie om te zingen. De meest voorkomende en tegelijk meest ontroerende psalmen in de Bijbel bezingen de persoonlijke relatie met God. Het ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten’ klonk zelfs aan het kruis uit Jezus’ mond. Deze psalm 22 klinkt ook in dit psalmenconcert van Kamerkoor Vocoza.

Het is één van de twee psalmen van Felix Mendelssohn, waarin de psalmist twijfelt of die God er wel is. Het moderne Laudate Dominum –ook een Bijbelse psalm– van Joonas Kokkonen laat die twijfel echter vrolijk varen.

De Vier Psalmen van Edward Grieg en de Sechs Geistliche Lieder van Hugo Wolf zijn geschreven op niet-Bijbelse teksten. Grieg toonzette religieuze volksliederen, en Wolf koos voor de romantische natuur­poëzie van Eichendorff, maar het persoonlijke karakter blijft.

Het prachtige Requiem van Peter Cornelius, op een gedicht van Hebbel, sluit daar naadloos bij aan. Verstilde en bedachtzame muziek, waarin je ziel wordt meegevoerd met de harmonische wendingen als een boot op de zee.

Met medewerking van de baritonsolisten Jacco Calis (op zaterdag) en Lars Terray (op zondag).

 

ZA 31 oktober 2015
aanvang 20.15 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12
AMSTERDAM (route)

ZO 1 november 2015
aanvang 15.15 uur
Adelbertuskerk
Rijksstraatweg 26
HAARLEM (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook
  • Het volledige programma vind je hier.
  • De teksten en vertalingen van het programma vind je hier.
  • Het programmaboekje kun je hier downloaden.
  • Reserveren doe je hier.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 14,00. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 9.00). Bij reservering en vooruitbetaling voor 28 oktober op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 1,00 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa. Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.


 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten