Logo Kamerkoor Vocoza requiem
Flyer Requiem Duruflé 2015

Op zondag 28 juni en zaterdag 4 juli 2015 voeren wij het Requiem van Maurice Duruflé uit, samen met Ton van Eck (orgel), Ingeborg Bröcheler (mezzo-alt), Christiaan Winter (bariton), Saskia van der Wel (cello in Amsterdam) en Bianca Bongers (cello in Haarlem).

Het Requiem van Duruflé (op. 9, 1947) is een heel bijzonder werk waarin de componist de gregoriaanse traditie op een prachtige manier laat samensmelten met de moderne klassieke muziek.

De gregoriaanse gezangen, die hij veel had gezongen als leerling op de koorschool in Rouen, waren een belangrijke inspiratiebron voor Duruflés muziek. Voor zijn requiem nam Duruflé de gregoriaanse dodenmis als uitgangspunt, terwijl hij de opzet van het requiem van Fauré overnam, evenals het optimisme tegenover de dood dat uit diens werk blijkt.Ingeborg Bröcheler Duruflés muziek herinnert ook aan het impressionisme. Zijn composities worden gekenmerkt door orde, helderheid en duidelijke vormgeving en getuigen van grote bewogenheid en veel poëzie.

De solo-partijen worden verzorgd door Ingeborg Bröcheler (alt-mezzo - foto) en door Christiaan Winter (bariton). Instrumentale begeleiding: Ton van Eck (orgel), Saskia van der Wel (cello, in Amsterdam) en Bianca Bongers (cello in Haarlem).

 

 

ZO 28 juni 2015
aanvang 16.00 uur
De Duif
Prinsengracht 756
AMSTERDAM (route)

ZA 4 juli 2015
aanvang 15.00 uur
Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Leidsevaart 146
HAARLEM (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook

Entrée en reserveren

De toegang is in beide gevallen gratis c.q. een vrijwillige bijdrage. Reserveren kan voor 28 juni via zalen@Stadsherstel.nl


 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten