Logo Kamerkoor Vocoza Elementen
Flyer Elementen juni 2014

Eeuwenlang hebben we onze wereld gereduceerd tot vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Maar Aristoteles dacht nog aan een vijfde element; de kwintessens – het niet-materiële, het hart. Nu hebben we het periodiek systeem, maar ook de dark matter. En zijn we nog steeds op zoek naar dat wat alles samenbindt.

Kamerkoor Vocoza gaat op zoek naar dat vijfde element. Niet naar wat ons en de wereld samenstelt, maar naar wat ons beweegt, beroert en beangstigt. In het water, in de lucht, in het vuur en op de aarde.

In het onstuimige kolken van het water in het epos Kalevipoeg van Tormis en de kalme stroming in Broad Waters van Górecki. In de fascinerende twaalftoonse oersoep van het lang onzingbaar geachte Friede auf Erden van Schönberg, en de aardse onrust in Lie lightly, gentle Earth van Chihara.

In het vuur en de vlammende passie van de Six Fire Songs van Lauridsen. En het waagstuk van Leonardo, die met zelfgemaakte vleugels van de toren droomt te vliegen – fantastisch verklankt door Whitacre.

Vocoza is in zijn element met een programma vol vocale topstukken. Ontdek met ons het vijfde element!

ZA 21 juni 2014
aanvang 20.15 uur
Adelbertuskerk
Rijksstraatweg 26
HAARLEM (route)

ZO 22 juni 2014
aanvang 15.15 uur
Waalse Kerk
Oudezijds Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)

deel dit concert op facebook deel dit concert op facebook
  • De teksten en vertalingen van het programma vind je hier.
  • Het volledige programmaboekje vind je hier.
  • Reserveren doe je hier.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is €14,00. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 9,00). Bij reservering en vooruitbetaling voor 18 juni op NL05INGB0005057219 t.n.v. Vocoza ontvang je € 1,00 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de kassa. Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.


 

Kamerkoor Vocoza is aangesloten bij de KCXB te Voorschoten