Logo Kamerkoor Vocoza Zomer * Herfst
Flyer Tussen mij en God - concerten mei 2011

Toen Frank Martin zijn prachtige Mis voor dubbelkoor had voltooid, legde hij de compositie in een la. “Ik wilde niet dat het werk zou worden uitgevoerd,” verklaarde hij later. “Ik vond het een zaak tussen God en mijzelf”.
Vocoza zingt muziek die probeert de eeuwigheid te overbruggen; in het ene stuk met aardse, volle klanken, vol vertrouwen en overgave, in het andere met ragfijne lijnen, twijfelend en zoekend...

ZA 28 mei 2011
20.15 uur
Groenmarktkerk
Nieuwe Groenmarkt 14
HAARLEM (route)

ZO 29 mei 2011
20.15 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12
AMSTERDAM (route)

Zet dit concert
in je electronische agenda.

Zet dit concert
in je electronische agenda.

In de Mis voor dubbelkoor legt Martin een zeer persoonlijke geloofsbelijdenis af, niet bestemd voor andermans oren. In Mahlers Ich bin der Welt abhanden gekommen bevinden we ons in een stil gebied tussen leven en dood. De Vier Marialiederen van Martinu zijn bidprentjes, waarin met de naïviteit van een kind naar het leven van Maria wordt gekeken. En in Drie psalmen van Felix Mendelssohn onderwerpen we ons aan de toornige God van het Oude Testament.

  • Het volledige programma vind je hier.
  • De teksten en de vertalingen vind je hier.
  • Het volledige programmaboekje vind je hier.
  • Reserveren doe je hier.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 13,50. Jongeren tot 26 jaar en houders van de Amsterdam Stadspas en XXXS treden binnen tegen halve prijs (€ 6,25). Bij reservering en vooruitbetaling op NL05INGB0005057219 t.n.v. Vocoza ontvangt u € 1,50 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de kassa. Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.