Logo Kamerkoor Vocoza 30 jaar Zomer * Herfst
Flyer Zomer Herfst voorkant

De Herfst zet de natuur voor de tweede keer in bloei. In een explosie van kleuren sterven de bladeren af. In stilte wordt de kiem gelegd voor een nieuwe lente. Die intrigerende combinatie van schoonheid, weemoed en de belofte van een nieuw begin was de rode draad in dit jubileumprogramma van het 30-jarige Vocoza. Dit terugblikken en vooruitkijken deden we samen met Johannette Zomer – ooit Vocoziaan, nu internationaal gevierd sopraan.

ZA 27 november 2010
20.15 uur
Groenmarktkerk
Nieuwe Groenmarkt 14
HAARLEM (route)

ZO 28 november 2010
15.15 uur
Mozes & Aäronkerk
Waterlooplein 207
AMSTERDAM (route)

Johannette Zomer

Johannette Zomer
zingt samen met Vocoza de Lamento d’Arianna van Monteverdi, en solo IIème Leçon de Ténèbres van Couperin, samen met Lucia Swarts (violoncello), Robert Franenberg (violone), Fred Jacobs (theorbe) en Wouter van Belle (continuo-orgel).

Projectzangers gezocht
Voor ons programma Tussen mij en God, 28 en 29 mei 2011, zijn wij op zoek naar ervaren projectzangers. Vooral tenoren en bassen worden uitgenodigd om te auditeren. Interesse?


We dompelen u onder in een weldadige mix van barok, romantiek en moderne Estse vocale muziek. De romantische Fünf Gesänge van Brahms bezingen de schemer van de herfst. In IIème Leçon de Ténèbres van Couperin worden de zonden van de dag overdacht door Zomer & continuo.

Bach biedt weer hoop, met het motet Jesu, meine Freude. In Kalevipoeg van de vooraanstaande componist Veljo Tormis herleeft de Estse volksmuziek en geschiedenis, doordrenkt van verlies en strijd. En tot besluit zingt Zomer samen met Vocoza de Lamento d’Arianna van Monteverdi en Hör mein Bitten van Felix Mendelssohn.

Met verdere medewerking van Lucia Swarts (violoncello), Robert Franenberg (violone), Fred Jacobs (theorbe), Wouter van Belle (continuo-orgel) en Ard Verkerk (tenor-solo in Jesu meine Freude)

  • Het volledige programma vind je hier.
  • De teksten en de vertalingen vind je hier.
  • Een toelichting op het programma vind je hier.
  • Het complete programmaboekje vindt je hier als pdf-document.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 20,-. Jongeren tot 26 jaar en houders van de Amsterdam Stadspas en XXXS treden binnen tegen halve prijs (€ 10,-). Bij reservering en vooruitbetaling op NL05INGB0005057219 t.n.v. Vocoza ontvangt u € 1,50 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de kassa. Zaal en kassa openen een half uur voor aanvang.


Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt met steun van het VSB Fonds, en het Prins Bernhard Cultuurfonds